Vine a jugar a l’ECOsàpiens. Vine a passar una bona estona i concursa amb nosaltres mentre aprens i comparteixes coneixements sobre el disseny per al reciclatge i l’ecodisseny. Pots formar un grup amb els teus amics, o venir sol i fer equip sobre la marxa. I emporta’t un premi!”. Aquesta missatge és part de la difusió que l’Agència de Residus de Catalunya i l’Associació de Disseny Industrial (ADI-FAD), amb la col·laboració de la xarxa social d’ecodisseny o2Spain; han impulsat per promoure l’assistència a l’esdeveniment ECOsàpiens. L’ECOsàpiens és un concurs que promou la creativitat al voltant de conceptes com el cicle de vida, el reciclatge, la reciclabilitat i l’ecodisseny

El públic objectiu de l’ECOsàpiens és multidisciplinari. Des de professionals que realitzin activitats relacionades amb el disseny sostenible de sistemes i productes (dissenyadors industrials, arquitectes, ambientòlegs, biòlegs, sociòlegs, etc.) fins a tot aquell que hi estigui interessat.

L’ECOsàpiens presenta un format de concurs molt dinàmic i lúdic, amb un potent component tècnic. La dinàmica de l’activitat consisteix en la formació d’equips d’unes sis persones que hauran de demostrar els seus coneixements en disseny sostenible a partir de diverses proves i preguntes, amb un suport audiovisual molt animat.

La finalitat d’aquesta activitat és múltiple. Per una banda, fer que els participants aprenguin i comparteixin coneixements en un entorn distès i agradable que permeti generar un treball en xarxa (networking) interessant al voltant del disseny sostenible. I per l’altra, conèixer de primera mà quins són  els requeriments dels Premis Disseny per al Reciclatge 2011, el qual encara té oberta la fase de presentació de candidatures fins el proper 11 de març.

Però no és el primer ECOsàpiens, sinó el segon. Com va anar el primer? Reportatge complert a Sostenible.cat.

I a continuació algunes imatges del primer ECOsàpiens: