En la seva darrera campanya publicitària, IKEA transforma el seu packaging pla de cartró en mobles únics

IKEA mai ens deixa indiferents. Sigui pel seu plantejament innovador de “botiga de mobles” amb dissenys “tunejables” o bé per les seves campanyes publicitàries; IKEA sempre ens sorprèn i la majoria de vegades, ho fa gratament. Eslògans com: “La república independiente de tu casa”, “Dónde caben dos caben tres”, “No es más feliz el que más tiene, sino el que menos necesita”; s’han popularitzat i formen part de la nostra vida quotidiana. Així, IKEA basa la seva publicitat en mostrar una manera de viure diferent, més flexible, més adaptable, més a mida, més divertida. Personalment, trobo molt encertada aquesta estratègia de màrqueting i penso que IKEA ha revolucionat la manera de vendre mobles i la manera de decorar casa nostra. Ara, tothom té accés a una casa “de disseny”, feta al gust de cadascun. Tothom es pot convertir en dissenyador d’interiors de casa seva, adaptant les opcions que IKEA proposa, als seus espais propis i a les diferents etapes de la vida (pis d’estudiants, pis amb amics, pis amb la parella, el primer fill, el segon…). Una tauleta de nit pot passar a ser la taula de la televisió o un prestatge apilable, o … Tot és possible, els mobles es poden girar, es poden combinar, es poden complementar amb més prestatges, calaixos de colors… I tot això en un entorn de: “Sírvase usted mismo”.

Però més enllà de fer un elogi a IKEA, el que volia compartir en aquest post és la seva darrera campanya publicitària de promoció de les rebaixes. Aquesta campanya, dissenyada per l’agència de publicitat italiana AUGE Headquarter, crida l’atenció, com és costum en IKEA. I què proposa? Doncs una línia de mobles fabricada a partir dels paquets plans d’embalatge d”IKEA. De fet, aquest packaging és un dels elements innovadors de la companyia, que d’aquesta manera s’ha pogut estalviar nombrosos costos en el transport.

Les imatges ho diuen tot. No cal insistir més. Aquí les teniu.

Per altra banda, darrerament IKEA també ha treballat en repensar els seus pallets, que ara són de cartró (Més info). En aquest cas, però, no ho acabo de veure clar; ja que un cop fets servir, aquests pallets es llencen i no són reutilitzables, a diferència dels de fusta. Però, si més no, IKEA és una empresa que es replanteja el que fa, li dóna una volta i ens fa a tots una mica més “feliços” a casa nostra.

Vist a: Inhabitat