No tenia pensat fer cap post avui. Però explorant la xarxa, aquest cop navegant per twitter, he trobat aquest blog En Naranja, ahorrando voy, ahorrando vengo i m’ha sorprès un dels seus darrers posts dedicat a explicar com els dissenyadors  Samuel Bernier i Andreas Bhends fabriquen una bicicleta infantil a partir de la transformació de dos tamborets Frosta de l’IKEA.ikeaBike01

ikeaBike06Més enllà de l’estalvi econòmic associat, aquest disseny m’ha semblat divertit i lúcid, ja que veu en un producte assequible per a tothom, un altre producte no sempre tan assequible… Les instruccions hi són. Es pot tractar d’un exemple de DIY (“do it yourself”), però no sé vosaltres, jo no tinc una impressora 3D a casa… tot i que sembla que en un futur, no tan llunyà, no serà tan estrany. Fabricar una peça feta a mida, a l’instant… fabricació a la carta!

Imagineu, en un futur més proper del que sembla, que els mobles de l’IKEA vinguessin acompanyats d’unes instruccions alternatives per transformar-los en altres productes, fets a mida. Només ens caldrà alguna eina, una impressora 3D i temps per fer manualitats. Potser no es tracta d’un futur tan proper, però tot arribarà!