Enguany es convoca la sisena edició del Premi Disseny per al Reciclatge de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que distingeix els productes, els projectes, les estratègies i els materials que integren en el seu disseny estratègies de foment de la prevenció, el reciclatge i la reciclabilitat.

Si ho pensem bé, quin sentit té produir i consumir productes que consumeixen massa recursos i generen molts residus tant al llarg de la seva fabricació com del seu ús, i que a més són tòxics?

La incorporació de criteris ambientals en el disseny no només de productes sinó també de serveis i de sistemes és un factor determinant per assolir un mercat sostenible. Un mercat en equilibri amb els recursos naturals existents que contamini el mínim el nostre entorn. Un mercat que ens possibiliti accedir a productes i serveis saludables i de qualitat. Un mercat basat en l’eficiència.

Per aquest motiu cal promoure al màxim entre els fabricants, les empreses i els dissenyadors la consideració de la sostenibilitat com un valor estratègic més dels seus productes. En aquest marc, l’Agència de Residus de Catalunya convoca la sisena edició del Premi Disseny per al Reciclatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Aquells productes, projectes, estratègies i materials que integrin en el seu disseny estratègies de foment de la prevenció, el reciclatge i la reciclabilitat són susceptibles de presentar-se a aquest premi, i guanyar-lo, és clar.

Les quatre categories del premi, com en altres convocatòries, són: productes, projectes, estratègies i materials (…).

Article complert a Sostenible.cat.