D’on va sorgir la idea?

Una col·lega em va comentar que havia organitzat tallers alternatius amb d’altres pares per oferir als seus fills la possibilitat de passar-ho bé, aprenent i creant. D’aquí els CASALS ALTERNATIUS. Jo li vaig proposar que un d’aquests tallers fos d’ecodisseny i de reciclatge creatiu per totes les edats. I aquí va començar una activitat que volem oferir des d’Espiral: els tastets d’ecodisseny.

En Cristina Ribas’ blog podem trobar aquesta reflexió:

Cada cop és més complex gestionar el context canviant del nostre món amb l’educació i la motivació dels nens. Per una banda, la incorporació d’ordinadors, pissarres electròniques i altres eines digitals a les escoles està posant de manifest la manca de continguts en nous formats -com, per exemple, videojocs educatius-,  fins i tot de mètodes completament nous, com ara l’aprenentage en xarxa que assenyala Jordi Graells. Per una altra banda, pensem que no cal delegar-ho tot al sistema educatiu, les famílies podem fer molt: implicant-nos en les activitats en les quals els nostres fills aprenen i gaudeixen, també en les d’oci i les extraescolars.

Per això ens varem decidir a organitzar el  ”casal alternatiu” en el que han col·laborat intensament -i això potser és el més interessant- els pares  i les mares dels 10 nens i nenes que hi han participat. Encara no sabem com donar-li continuïtat a una experiència que tothom ha valorat molt positivament.

Esperem tenir imatges i moltes anècdotes per explicar un cop haguem fet alguns d’aquests tastets… tenim molts emparaulats… ara, ens hi hem de posar!